Juf Yvonne wil het beste uit iedere leerling halen

Yvonne is docent gespecialiseerd onderwijs op Het Aventurijncollege in Bergen op Zoom. Yvonne: “Koraal biedt alle aspecten aan door de brede aanpak die wordt gehanteerd. Doordat cliënten, leerlingen en jongeren bij ons kunnen wonen, werken en leren stimuleren en realiseren we een positieve ontwikkeling. Met deze aanpak onderscheidt Koraal zich echt. Ik vind het zelf ook mooi om te onderzoeken wat de specifieke (onderwijs)behoeften van een leerling zijn. Daar speel ik dan op in zodat mijn leerlingen zich optimaal kunnen ontwikkelen binnen onze school en worden voorbereid op een leven in de maatschappij.”

 

""Ik speel in op de behoeften van de leerling." - Yvonne

“Ik vind het fijn om iets te kunnen betekenen in de ontwikkeling van deze leerlingen met speciale behoeften. Dat geeft mij een voldaan gevoel. Het is geweldig om te zien welke sprongen je kunt maken met een leerling. Vooral de waardering die je daarvoor terugkrijgt is bijzonder. Als ik merk dat leerlingen zich gehoord en gezien voelen, is een dag voor mij succesvol geweest.”

“Bij Het Aventurijncollege zit ik goed op mijn plek. Er is persoonlijke aandacht en de vaste gezichten om mij heen vind ik fijn. Ook hebben we een hecht team en staan we voor elkaar klaar. We voelen ons niet alleen verantwoordelijk voor de leerlingen, maar ook voor elkaar. Ik haal dan ook kracht uit het samenwerken met het team om het beste uit iedere leerling te halen. De studiedag heeft ons ook weer dichter bij elkaar gebracht. Dat soort momenten blijven echt bij en maken dat je de volgende dag weer zin hebt om naar werk te gaan!”

Meer verhalen van Het Koraal? Kijk dan hier.