Juf Denise haalt kracht uit een vertrouwensband opbouwen met leerlingen

Denise is docent gespecialiseerd onderwijs op De Fakkel in Roosendaal. Denise: “Iedere dag zorgen de leerlingen weer voor een uitdagende dag en geen dag is hetzelfde. Dat maakt het werken met deze doelgroep in het onderwijs ook zo leuk. Het heeft best wel wat tijd nodig om een vertrouwensband op te bouwen met de leerlingen in je klas. Je moet dus geduld hebben. Na een aantal weken bouw je echt iets op en dan is het fantastisch om iedere dag de lachende gezichten op school aan te zien komen.”

“Ik kreeg vorig jaar een uitnodiging van een schoolverlater voor de schoolverlatersavond. Op de voorkant van de uitnodiging stond: ‘voor superjuffie’. Dat is me altijd bijgebleven en zorgt voor een glimlach op mijn gezicht! Een werkdag is voor mij echt succesvol als alle leerlingen een goede dag hebben gehad en dat ze naar huis gaan met het gevoel dat ze iets hebben geleerd. Ook vind ik het belangrijk dat leerlingen zich veilig en vertrouwd voelen bij mij. Pas dan kan ik echt zeggen dat ik mijn werk goed doe.”

 

""Iedereen wil het beste resultaat bereiken voor alle leerlingen op de verschillende niveaus" - Denise

Het beste resultaat

“Bij Koraal werken we gestructureerd, efficiënt en praktisch, dat vind ik fijn. Bij ons op school staan alle neuzen dezelfde kant op. Iedereen wil het beste resultaat bereiken voor alle leerlingen op de verschillende niveaus. We hebben een positieve benadering en kijken echt naar wat we kunnen. Daar word ik zelf ook vrolijk van en dat zorgt voor een fijne werksfeer. Dat is hoe wij ons onderscheiden als organisatie.”

“De samenwerking met mijn collega’s ervaar ik als erg prettig. Er is een goede sfeer op de werkvloer en iedereen staat voor elkaar klaar wanneer dat nodig is. We ontvangen nieuwe collega’s met open armen. Ook is er ruimte om te ontwikkelen en te groeien, met elkaar en individueel. Koraal biedt de faciliteiten die daarbij nodig zijn.”

Meer verhalen van Het Koraal? Kijk dan hier.